Látnivalók

Neszebár – Aqua Paradise

Bulgária legnagyobb aquaparkja. Neszebár és Ravda között található közel 46.000 négyzetméter területen. Több mint 40 attrakciót tartogat a látogatók számára. Összesen 1,5 kilométernyi csúszdát, számos medencét, pihenő és napozóhelyet, valamint gyermekrészleget játszótérrel, bábszínházzal, óvodával. 2015-ben a nagy csúszdák sorát kiegészítették a Rafting 150 méteres, egész parkot belátó csúszdájával. A másik nagy kedvenc a Spiral, ahol […]

Napospart

Napospart

Napospart  Neszebár folytatásaként északra, egy patkó alakú öbölben terül el. A bolgár tengerpart déli szakaszának legnagyobb üdülőközpontja. Homokos strandja 6 km hosszú, a szállodák általában 100-150 méterre közvetlenül a tengerpart mellett sorban helyezkednek el.

Gloria Mar

Gloria Mar

Szembe helyezkedik el a halászkikötővel. Több emeletes, az igazán igényes halételek kedvelőinek találkahelye. A felső teraszról festői panoráma nyílik tengerre.

Praga

A városka cseh étterme az óváros közepén. Évtizedes múltra tekint vissza. Az étlapon megtalálhatóak az óvárosra oly jellemző halételek, és a cseh konyha remekei.

Mexicano

A bal oldali étteremsor egyik legkitűnőbb étterme. Tudni kell róla, hogy a helyiek egyik kedvenc étterme.

Kapitanska Srechta

Kapitanska Srechta

Az óváros legrégebbi étterme. A kapitány mindig fenntartott a háza aljában egy éttermet vagy legalább egy matrózkocsmát.

Aleiturgétosz Szent János-templom

A fel nem szentelt Szent János templom a félsziget keleti csücskénél helyezkedik el, a kikötő mellett. A templomot a 14. században építették, azonban soha nem használták templomként a helyiek, pedig a tervezésekor ez lett volna az egyik legdíszesebb templom a neszebári óvárosban.

Pantokrator templom

A templom Neszebár főterének ékessége. A 12-13. században épült és a jelenleg is álló templomok közül talán ez a legdíszesebb.

Sztara Metropolija (régi püspökség) templom

A város legősibb temploma, mely az 5-6. században épült. Ma már csak a romjai láthatóak, de ebből is látszik, hogy méretével kiemelkedett a többi templom közül. Tudni kell, hogy a környéken viszonylag későn a 4-5. században terjedt el a kereszténység.

Szent István-templom

Szent István Templom

A Szent István templom építésének ideje vitatott, a legelfogadottabb vélemény szerint a 10. században készült a templom, így a városka egyik legrégebbi templomának tartják.